Twentse Storm

Een blog over bloggen

Datum:

14 juni 2017

Geschreven door:

Julia Heitkamp

Onze nieuwe website is live. En bij een nieuwe website hoort een nieuwe blog. We gaan schrijven over alles wat ons bezighoudt. Nu horen we jullie al denken… Een blog? Het is 2017! Kan dat nog wel? Nou, en of..! Je leest hier waarom…

Een stukje achtergrondinfo

Een blog is in feite een kort verslag dat wordt geplaatst op internet. In augustus 1999 werd Blogger opgericht; een website waarmee iedereen eenvoudig een eigen blog kon beginnen. Een weblog (ofwel blog) was (en is) dé manier om jezelf te uiten, gehoord te worden of ideeën te delen. Het bloggen werd razend populair. Een aantal jaar later leek deze hype voorbij te zijn. Bloggen was ‘uit’ en bijna ouderwets te noemen. Toch is het nooit echt helemaal weggeweest.

Opnieuw tot leven door social

Met de komst van social media kwam het blog weer tot leven. Een blog is namelijk een zeer geschikt vertrekpunt (en terugkompunt) voor al je contacten en volgers. Waar content nog steeds king is, of eigenlijk meer dan ooit, is een blog de ideale plek om die interessante content, die vaak niet in een tweet of statusupdate past, te plaatsen. Bovendien is een blog een plek om jezelf als bedrijf te laten zien en de afstand met je volgers te doorbreken. Een blog past in een tijd waarin de dialoog wordt verlangd en verwacht. Je zou het tegenwoordig zelfs een vereiste kunnen noemen. Iedereen aan het bloggen dus!

Bloggen 2.0

De afgelopen jaren hebben de zogenaamde ‘vloggers’ het internet veroverd. Mensen die hun dagelijks leven delen, maar dan in de vorm van een video. Een nieuwe vorm van bloggen die razend populair is. We kennen inmiddels allemaal wel de bekendste Nederlandse vlogger Enzo Knol. Hij heeft zo’n 1,5 miljoen (!!) abonnee’s op Youtube.

Dus… waarom bloggen?

  • Bloggen is dé manier om de afstand tussen jou (of je bedrijf) en je ‘fans’ te doorbreken
  • Het geeft je een podium voor al je ideeën, inzichten, gedachten, bezigheden
  • Het biedt je de mogelijkheid om de dialoog aan te gaan met je fans en zo nuttige respons te krijgen waar je wat mee kan. Actie > reactie dus.
  • Het vergroot je kring
  • En last but zeker not least; het is gewoon leuk!

Nu vraag je je misschien af: “Is dat vloggen dan ook wat voor bedrijven?” Wij vinden van wel! Dus we beloven bij deze dat jullie binnenkort ook een kijkje in de keuken krijgen bij Twentse Storm. Stay tuned!